Martta Tuomaala Galleria Jangvassa

Posted on huhti 25, 2014 in Asennus, Näyttely, Vuokraus

Tällä viikolla avautui Galleria Jangavassa Uudenmaankadulla Martta Tuomaalan iso yksityisnäyttely joka koostuu 15 videosta monitoreilla ja yhdestä projisiosta. Ikahu oli tietysti laitteineen mukana ja pistin homman toimimaan niinkuin pitääkin. Joten käykäähän katsomassa ja nauttimassa Siivoojan ääni teoksesta. Hieno ja kokonaisvaltainen elämys sanon minä!

 

Galleria Jangva 
Uudenmaankatu 4-6, sisäpiha
00120 Helsinki
puh 6123743 
ti-pe 11-19 la-su 11-17
galleria@jangva.fi
www.jangva.fi


MARTTA TUOMAALA
Siivoojan ääni
Installaatio, elokuva
24.4 – 11.5.2014

Dagmar on tehnyt 16 tunnin työpäiviä maanantaista sunnuntaihin ilman ylityölisiä. Leena joutui ajamaan linja-autoja käytyään vain tunnin koulutuksen ja Kirsti päätyi kodittomaksi, kun sietokykyä ei enää riittänyt.

Aikoinaan siivooja oli tuttu kasvo työyhteisössä. 90-luvun laman varjolla päädyttiin yksityistämään ja ulkoistamaan palveluita, yhtiöittämään sekä kilpailuttamaan sopimuksia. Työntekijän asema muuttui merkittävästi.

Nyt siivoojalla on talon räikeimmät vaatteet, mutta silti hän on näkymätön. Tänään hän on afrikkalainen, huomenna suomalainen ja ylihuomenna ehkä iranilainen. Ainoa tunnistettavuus löytyy vaatteista, jotka nekin vaihtavat väriään halvimman tarjouksen mukaan.

Martta Tuomaalan yksityisnäyttelyssä ääneen pääsevät siivoojat. Näyttely kuvaa siivousalan rakenteita yleisesti, ja kertoo samalla siivoojan työstä suomalaisessa yhteiskunnassa työn tekijöiden omasta näkökulmasta.

Näyttelyä ja teoksia tukeneet:
Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus, AVEK Mediataide, Kiila ry

Martta Tuomaala
martta.tuomaala(at)gmail.com
www.marttatuomaala.com