Checkpoint Helsinki: Back to (the) Square 1

Posted on maalis 17, 2014 in Asennus, Näyttely, Vuokraus

Ikahu oli jälleen mukana ForumBoxin tuoreimman näyttelyn ripustuksessa. Tällä kertaa vuorossa oli Checkpoint Helsingin, ForumBoxin ja Hiapin yhdessä tuottama hieno kokonaisuus Arabikevättä 2011 käsittelevää taidetta. Mukana niin katutaidetta, installaatioita kuin lukuisia videoteoksiakin useammalta eri taitelijalta. Tämä näyttely on avoinna 30.3. asti, joten kannattaa pistää nokka kohta boxia viimeistään ensi viikolla!

 

BACK TO (THE) SQUARE1

7/3 — 30/3/2014

Vallankumouksellisen Arabikevään 2011 ja sitä seuranneiden rajujen vuosien jälkeen saapui luminen Arabitalvi. Vallankumousten aalto muutti myös taiteen, yhteiskunnan ja politiikan suhdetta. Monet taiteilijat ja intellektuellit valtasivat aukiot, kadut ja muurit taiteen tekemisen tiloiksi osana protesteja. Kolmen vuoden jälkeen monet kokevat olevansa “takaisin alkupisteessä”.

Back to (The) Square 1 -näyttely esittelee uuden polven johtavia ja nousevia taiteilijoita Egyptistä ja Palestiinasta. Mukana ovat Egyptin vallankumouksen tunnetuimmat katutaiteilijat Ganzeer ja Ammar Abo Bakr sekä nykytaiteilijat Ahmed HefnawyHany RashedHamdy Reda ja Jasmina Metwaly, Palestiinan nykytaiteen ja elokuvan nouseva tähti Khaled Jarrar sekä videodokumentointiin keskittyvä Mosireen-kollektiivi.

Näyttelyn seinämaalaukset, installaatiot, videoteokset ja julisteet tuovat taiteilijoiden kotipaikkojen katujen politisoitumisen ja uudet liikkeet Helsinkiin. Se nostaa keskusteluun, miten tämän hetkiset vallankumoukselliset liikkeet ja nykytaide nivoutuvat toisiinsa.

Näyttelyn ovat kuratoineet Marita Muukkonen ja Ivor Stodolsky (Perpetuum Mobilε) osana kansainvälistä Re-Aligned -projektia.

Back to (The) Square 1 on esillä Galleria Forum Boxissa 7.3.-30.3.2014, josta se levittäytyy muun muassa kulttuurikeskus Andorraan elokuvanäytöksiin ja Baanalle julkisena performatiivisena teoksena.

Yhteistyössä: Galleria Forum Box ja HIAP Helsinki International Artist Programme.