Alisa Javits Gallery Hippolyte Studiossa

Posted on maalis 17, 2014 in Asennus, Näyttely, Vuokraus

Vielä tämän viikon on auki myös Alisa Javitsin näyttely Hippolyten studiotilassa. Sieltä löytyy video- ja valokuvainstallaatio Sisäpiha joka tutkii liikkuvan kuvan ja valokuvan suhdetta ja niiden tapaa välittää kokemuksia. Ikahu toteutti näyttelyyn pienen taustaprojisoinnin picoprojektorilla.

HIPPOLYTE STUDIO
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), 00120 Helsinki, +358 9 612 33 44, www.hippolyte.fi
Avoinna: ti-pe 12-17, la-su 12-16

 28.2.–23.3.2014
ALISA JAVITS
Sisäpiha

Video- ja valokuvainstallaatio Sisäpiha tutkii liikkuvan kuvan ja valokuvan suhdetta sekä niiden tapaa välittää kokemusta.

Sisäpiha on metafora tuntemattomasta ihmisestä. Se on kuvitteellinen katse ihmiseen sisältäpäin, maailmaan, joka kätkeytyy näkyvän pinnan alle. Ihminen muistuttaa sisäpihaa, josta ulkopuoliset näkevät vain rakennuksen suljetun julkisivun. Sisäpihan asukas taas on julkisivun toisella puolella, toisaalta turvassa ja tyytyväisenä omassa maailmassa, toisaalta tuntien ahdistusta ja kaivaten pois yksinäisyydestä.

Teoreettisella tasolla Sisäpiha käsittelee elokuvan ja valokuvan yhdistämisen haastavaa kysymystä. Elokuva mielletään usein kerronnalliselta voimaltaan valokuvasarjaa suuremmaksi, mutta valokuvan pysähtynyt hetki antaa enemmän tilaa katsojan omille tulkinnoille. Kuinka luodaan teos, joka sijoittuu valokuvasarjan ja elokuvan välille hyödyntäen kummankin muodon vahvoja puolia?

Pietarissa vuonna 1984 syntynyt Alisa Javits on suorittanut valokuvauksen maisteritutkinnon (MA) Aalto-yliopistossa 2013 ja visuaalisen kulttuurin maisteritutkinnon (MA) Tukholman yliopistossa 2009. Javitsin tausta on valokuvauksen ja visuaalisen kulttuurin lisäksi maalauksessa ja taidehistoriassa. Keväällä 2014 Javits aloitti jatko-opinnot Aalto-yliopiston Elokuvataiteen osastolla. Taiteellisen työn ohella Alisa tekee freelancerina valo- ja videokuvausta.

Näyttelyä on tukenut Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK.

Alisa_2_web

Alisa Javits, sarjasta Sisäpiha, 2013