Hanne Ivars Kluuvin galleriassa

Posted on tammi 24, 2014 in Asennus, Näyttely, Vuokraus

Tänään avautuu yleisölle Hanne Ivarsin näyttely Power and Glory Kluuvin galleriassa. Ikahu toimitti näyttelyyn AV-laitteistoa ja auttoi asennuksessa.

HanneIvars

Tiedote Kluuvin gallerian sivuilta:

Hanne Ivars
24.1.-9.2.2014

Power and Glory

Power and Glory -näyttelyssäni tarkastelen valtaa, kunniaa ja loistoa. Usein nämä termit liitetään rahaan ja vaikutusvaltaan. Power and Glory, voima ja kunnia, mainitaan myös Isä meidän–rukouksessa.
Power and Glory koostuu kolmesta stop motion–nukkeanimaatiosta, jotka yhdessä punaisen maton kanssa luovat näyttelytilaan installaation. Jokainen animaatio tarjoaa oman näkemyksensä valtaan ja loistoon.

Animaatiossa Power and Glory II nukke tarkastelee värikästä roskakasaa.
Animaatiossa Power and Glory; Red Carpet punainen matto saa oman elämän ja yrittää ravistaa nukkensa yltään.
Power and Glory; Train of Thought koostuu kolmesta nukesta. Kuka astuu punaiselle matolle ja kuka ei? Animaatiossa on tarina, mutta sen kulku on epälineaarinen. Ehkä tarina ilmaiseekin nuken ajatukset, ja ajatushan voi muuttaa tapahtumien suunnan.

Yleisemmällä tasolla animaationi käsittelevät arvoja. Nukke animaation pääroolissa antaa mahdollisuuden moniin kysymyksiin. Kuka tai mikä oikeastaan ohjaa ja ketä? Mitkä sosiaaliset tai poliittiset tekijät vaikuttavat meihin ja kulttuuriimme? Entä miten ne vaikuttavat suhteessa itseemme ja muihin? Puhutaan kestävästä maailmasta, mutta voidaanko myös puhua ihmisten välisestä kestävyydestä? Mitä se siinä tapauksessa olisi?

Animaatiosarja Power and Glory kysyy missä valta, voima ja kunnia ilmenevät. Aiemmissa animaatioissani olen keskittynyt ihmisten välisten suhteiden negatiivisiin ilmentymiin. Power and Gloryssa olen kiinnostunut sen sijaan siitä, mikä on positiivista maailmassa, itsessämme ja muissa. Power and Glory on oikeastaan kolmivaiheinen animaatiosarja ihmisen tiestä kohti myönteisyyttä. Tiellä ajatuksesta varsinaisiin tekoihin joudumme kohtaamaan pelkomme. Punainen matto ilmentää tavallisimmin menestystä, mutta usein saamme lukea myös ihmisistä, joilla punainen matto vertautuu uuden, positiivisen merkityksen löytämiseen elämässään: ”On kuin punainen matto olisi vedetty eteeni”.

Power and Glory–animaatiot toimivat abstraktilla tasolla. Kerronta puuttuu niistä lähes täysin. Liikkeen estetiikka osoittaa, kuinka vaikeaa meidän on löytää olemassaolomme punaista mattoa. Elämä ympärillämme on stressaavaa ja täynnä ulkopuolelta tulevia paineita. Liike muistuttaa meitä siitä, että mikään ei pysy paikoillaan. Vain muutos on pysyvää. Halusimme tai emme, maailma ympärillämme on alituisessa liikkeessä.

Gallerian pienemmässä huoneessa on esillä installaatio The Judge and His Ensemble vuodelta 2012.

Animaatioiden hienon musiikin on säveltänyt muusikko Tuomo Puranen.