Benjamin Orlow Galleria Sinnessä

Posted on helmi 6, 2014 in Näyttely, Vuokraus

Tällä viikolla avautuu kaksi uutta näyttelyä, joissa on mukana Ikahun AV-kalustoa. Ensimmäinen näistä avautuu yleisölle huomenna. Benjamin Orlowin yksityisnäyttely A long time ago, but somehow in the future löytyy Galleria Sinnestä.

dsmith_orbite

BENJAMIN ORLOW
A long time ago, but somehow in the future
7.2-2.3

Suo on kehollinen ja sen olomuoto on alkuperäinen ja koskematon. Siinä voi aavistaa yliluonnollisen läsnäolon, sekä fiktiossa että todellisuudessa. Siihen voi vajota ja kadota, ja siellä oleilee asioita, jotka ovat tuhansia vuosia vanhoja ja säilyneet ennallaan. Siihen voi työntyä ja imeytyä tunteakseen sen sitkeän vastuksen ja hitaan nielemisen.

Olen nivonut yhteen suolla kuvattua videomateriaalia kertomukseksi, jossa kaikki toiminta on hajanaista ja samalla yhtenäistä, rinnakkaista ja jatkuvaa. Kokonaisuus muodostuu kollaasiksi, jossa palaset itse määräävät kuinka ne tulee yhdistää keskenään ja sen jälkeen asettuvat yhteen täysin intuitiivisesti rytmin ja tunnelman perusteella. Videon rytmin selkäranka muodostuu aina läsnäolevasta porukasta, joka huvikseen ajelee mönkijöillä pitkin soita. Heidän huviajelunsa johtaa suurien ponnisteluiden kautta euforiseen omistautumiseen.

Tämän pohjalta seurasin ideoita, jotka syntyivät elokuvan myötä olematta käsitteellisiä, tekemällä veistoksia ja vedoksia. Haluan tarttua niissä johonkin elokuvasta oivaltamaani, joka syntyi sen sisällön, käsitteellisen rakenteen ja viitekehysten ulkopuolella.